Res a veure

Intervenció artística al museu arqueològic de Banyoles / Artistic intervention at the archaeological museum

Arran de l’imminent tancament per reformes del Museu Arqueològic de Banyoles, l’artista Irena Visa proposa un homenatge a aquest equipament a través d’una intervenció temporal a les seves sales. Aquesta acció artística atorga visibilitat a la mateixa estructura del museu i a tots aquells elements que acullen, contenen, acompanyen i defineixen les peces.

Molt sovint, davant d’una peça arqueològica la majoria de nosaltres no sabem identificar de què es tracta: és una pedra?, un estri de tall?, un fragment de ceràmica romana? Per què és rellevant això que estic veient? Què ho converteix en significatiu? Vitrines, cartel·les, indicadors i senyals defineixen el relat del que veiem i ens ajuden i condicionen, a l’hora d’interpretar-lo.

A causa de les reformes previstes al museu, les vitrines estan buides, però aquests elements indicadors continuen assenyalant. És a través del relat oral de diferents testimonis vinculats al museu com arqueòlegs, conservadors, o personal de la neteja, que les peces que han habitat aquestes vitrines durant anys es tornen a fer visibles.

Res a veure és una celebració i reflexió al voltant d’allò que el museu és, ha sigut i podrà ser: una última mirada des del present a un museu en trànsit cap al futur i cap a les seves potencialitats.

Inauguració 2 d’octubre 2021

Amb la col·laboració de
Roser Masgrau, Miquel Cuenca, Pere Castanyer, Andrea Ferrer, Quim Tremoleda, Josep Grabuleda, Lluis Figueres, Mireia Llorens, Clara Bayarri, Josep Amagat, Ferran Millán, Julià Maroto, Narcís Soler, Josep Tarrús, Anna Serrano, Irene Tohà, Xavier Nieto, Antoni Palomo

Disseny gràfic
Enserio

Mescla de so
Panxii Badii

Activitats paral·leles:
23/10/21 Res a comentar
Visita comentada a l’antiga exposició amb la conservadora del museu Andrea Ferrer i l’artista Irena Visa en el marc de l’exposició RES A VEURE.

25/10/21 Res a dibuixar
Activitat on es dibuixaran les antigues peces del museu a partir del relat oral d’alguns dels protagonistes de l’exposició. Taller familiar en el marc de l’exposició RES A VEURE per a nens i nenes de 6 a 14 anys.

31/10/21 Res a dir
Visita guiada per l’edifici del museu amb Josep Tarrús i Josep Grabuleda en clau històrica. Activitat paral·lela a l’exposició RES A VEURE.

A raíz del cierre inminente para reformar el Museo Arqueológico de Banyoles, la artista propone un homenaje a partir de las piezas que han formado parte de su colección. Las vitrinas están vacías, pero las piezas están presentes a través del relato oral de los distintos testimonios vinculados al museo.

2 Octubre – 28 de Noviembre

As a result of the imminent closure to reform the Banyoles Archaeological Museum, the artist proposes a tribute based on the pieces that have been part its collection. The glass cabinets are empty, but the pieces are present through the oral account of the different testimonies linked to the museum.

from 2nd October until 28th November
.

FULL DE SALA – descarrega