Mediació artística

A vegades faig d'artista en un entorn escolar, educatiu, de mediació, de persones petites i de grans també. Com li vulgueu dir. I normalment mola bastant.

MUNTAR UN NÚMERO

TEATRE LLIURE (2023)

Des del departament educatiu del Teatre Lliure se’m va encarregar proposar 5 exercicis sobre escriptura essència i 5 vídeos que descrivissin aquests exercicis. Com que a mi em costa molt escriure, de seguida vaig pensar en 5 exercicis que plantegessin una escriptura essència que generessin estratègies per haver d’escriure el mínim.
Els vídeos han estat fets en col·laboració amb el geni Carlos Carbonell.

Podeu veure tots els exercicis aquí: https://www.teatrelliure.com/ca/lliureestudi/muntar-un-numero

NOMÉS PARAULES

SANTA MÒNICA (2023)

El taller “Només paraules” es va idear col·lectivament amb la Marta Sesé i l’Antonis Antoniou en el context del curs de comissariat “Crear Situacions”, al Centre d’Art Santa Mònica.

Es tracta d’un taller de manipulació de fulls de sala a partir de 6 exercicis inicials que es fixen en com estan escrits aquests documents i, mitjançant la seva manipulació, poder arribar a descobrir per a què (i a qui) serveixen realment.

A continuació, imatges de: Antonis Antoniou, Marta Sesé, Clara Laguillo, Carolina Stankevicius, i demés membres del grup Crear Situacions 2023.

PANCARTA

CENTRE D’ARTS SANTA MÒNICA (2023)

Dins de les jornades anomenades “Sojornar”, organitzades pel Gremi d’Educació del Santa Mónica (Alba Rihe, Gemma París, Marta Chust i Alejandro Santaflorentina), la Lara Martínez i jo vam proposar un taller de pancartes per reivindicar com volem que sigui la nova Rambla de Barcelona.
Els participants eren els i les alumnes de l’Escola Drassanes, a l’altre costat de la Rambla.

Enllaç a Sojornar aquí.

LA MÀGIA DE TROBAR AIGUA

CAIXAFÒRUM (2022)

Els saurins són les persones que, amb l’ajuda d’una branqueta, són capaces de trobar aigua o altres coses ocultes sota terra. Però és la branqueta, la que troba l’aigua? O és la intuïció, l’obstinació i la voluntat del saurí? En aquest taller pensarem, crearem i documentarem artefactes senzills que ens ajudin a fer coses que ens podrien semblar difícils. Ens convertirem en mags que, amb una vareta, aconsegueixen fer coses inimaginables!

En aquest taller es preguntava als participants què els agradaria poder fer que no poden i quin instrument els ajudaria a fer-ho.

Enllaç aquí.

ACTE DE FE

BÒLIT MENTOR (2017)

Ens agrada compartir el que hem viscut, ensenyar-ho als nostres amics i fins i tot a gent desconeguda. D’alguna manera, si no ho compartim és com si no hagués passat. O com si no fos veritat. Quan ho pengem a les xarxes socials, llavors existeix. I si subvertim aquesta relació? I si ensenyem i documentem precisament allò que no hem fet?

Procés de treball en residència a l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, a través del programa Bòlit Mentor.

EIX BESÓS

(I)DENSITAT (2017)

El projecte Idensitat (https://www.idensitat.net/ca/id-barri-besos-2017) em va proposar de fer un taller amb el grup familiar “Seny i Rauxa”, a Baró de Viver.
El taller ha partit de l’espai real i les fronteres del barri per arribar al terreny imaginari, jugant amb els límits físics i imposats, per plantejar altres possibilitats i potencialitats del barri a través de diversos elements plàstics.